August 2, 2016 admin

3 Interessante Feiten Over s’Werelds Grootste Containerschip

Met een lengte die maarliefst 4 voetbalvelden evenaart, kan de MSC Oscar momenteel het grootste vrachtschip op deze aardbol genoemd worden. Het schip staat geregistreerd in Pananma en heeft als gelukkige eigenaar Mediterranean Shipping Company. Een grandioos vaarschip als deze heeft natuurlijk ook een grandioos aantal wetenswaardige feiten die wij hier voor je opsommen.

De afmetingen

De lengte van dit schip is gelijk aan 394,5 meter, zeker geen kleintje dus. Om dit in perspectief te zetten, dit is net zoveel als de lengte van 90 personenauto’s naast elkaar en overschrijdt de hoogte van de Amerikaanse Empire State Building.

Empire Sate Building smaller than Empire State Building

De kosten

De kosten gemoeid met dit vaartuig zijn mischien wel net zo inmens als het schip zelf: $ 140.000.000. Een dollar biljet weegt gemiddeld 1 gram en de prijs van dit schip is daarmee genoeg om ruim 6 20ft containers te vullen.

MSC Oscar

De ruimte

De eerste containerschepen hadden genoeg ruimte voor 1.350 containers. Ook dit is natuurlijk niks vergeleken met de laadcapaciteit van de MSC Oscar. De MSC Oscar heeft plaats voor wel 19.244 contianers! Daarnaast passen er wel 234,766 voetbalsupporters in, als dat niet veel ruimte is…

Verschepen van China naar Nederland

Contact

Heeft u een vraag? Stuur ons dan een bericht in het contact formulier. Wij reageren binnen 1 dag.