Vraag & Antwoord

Een offerte opvragen bij ons is geheel vrijblijvend en er zijn hier absoluut geen kosten aan verbonden. Wij stellen wel erg op prijs als klanten kunnen reageren op de offerte, indien er vragen zijn over de offerte staan wij altijd klaar om de offerte nader toe te lichten.
Het is heel belangrijk dat wij een volledige en nauwkeurige omschrijving van de opdracht doorkrijgen van elke klant die goederen per zeevracht container willen laten verschepen. Met deze informatie kunnen wij bepalen welke eventuele aanvullende diensten en of handelingen er verricht moeten worden en wat precies de basis kosten zullen zijn om de opdracht goed uit te kunnen voeren.
Een offerte voor international goederen transport moet altijd als uitgangspunt worden gezien. Een offerte is dus een moment opname en opsomming van alle kosten die op dat moment geldig zijn om een opdracht onder normale omstandigheden te kunnen uitvoeren.
Onze offerte voor international transport bestaat uit 3 verschillende componenten

  • A: de kosten voor handelingen in het land van oorsprong
  • B: de kosten voor overzee transport
  • C: de kosten voor handelingen in het land van bestemming
Leverings condities zijn afspraken die een opdrachtgever maakt met een expediteur voor aanname van goederen in het land van oorsprong en levering van deze goederen in het land van bestemming, de leverings condities en ook alle andere afspraken met betrekking tot elke transport opdracht zullen bij het boeken schriftelijk worden vastgelegd.
Geldigheid van een offerte staat in elke offerte vermeld. Een offerte is altijd een moment opname van wat de kosten op dat moment zullen zijn. Bepaalde kosten die onderdeel uitmaken van de prijs kunnen per dag veranderen, denk bijvoorbeeld aan valuta koersen of branstofprijzen.
Goederen zijn tijdens overzee transport zeer kwetsbaar en kunnen dan ook heel snel beschadigd raken, het is daarom zeer verstandig om goederen goed in te pakken om de kans op schade in ieder geval te beperken. De opdrachtgever of eigenaar van de goederen is verantwoordelijk om de goederen op een zo goed mogelijke manier in te pakken.
U kunt zich voor bepaalde risico’s bijvoorbeeld schade laten verzekeren, maar hou wel rekening dat er bepaalde risico’s zijn die niet door de verzekering gedekt zullen worden.
Als u bij ons boekt krijgt u gratis templates die u makkelijk kunt invullen en die ook in de juiste formaat zijn opgemaakt. Wij kunnen deze templates samen met u in “real time” invullen via google docs.
U dient uw voertuig eerst af te melden bij de RDW, en dient u alle kenteken bewijzen aan ons te overleggen. De door u geleverde documenten zullen wij gebruiken om aangifte te doen bij de douane.
De douane heeft de bevoegdheid om uw container te controleren zonder dat ze u daarvoor toestemming moeten vragen. De douane voert meestal steekproef controles uit en het kan wel eens voorkomen dat net uw container geselecteerd wordt om gecontroleerd te worden.Dit soort scenarios doen zich gelukkig niet elke dag voor, maar u moet als opdrachtgever wel rekening houden dat dit wel eens kan gebeuren. Extra kosten in dit soort gevallen worden altijd netto aan u als opdrachtgever doorbelast.

Vraag een offerte aan

Whatsapp Bel op +31 6 30 88 17 16

Bel me terug

Anderen bekeken ook

Contact

Heeft u een vraag? Stuur ons dan een bericht in het contact formulier. Wij reageren binnen 1 dag.